Inför Costa Rica resan

Underbar strand i Costa RicaCosta Rica är ett paradis i Centralamerika. Landet har en jämn temperatur året om och lämpar sig för en resa stora delar av året. Vanligast är ändå att man åker under vinterhalvåret när det inte är regnperiod. Med Stilla havet på ena sidan och Karibiska havet på andra så har landet ett otroligt tillgång till olika upplevelser i och vid haven. Landet är klädd i en grön skrud av regnskog som är tropisk vid kusterna och subtropisk i högländerna. Detta gör att det finns spännande upplevelser att upptäcka i alla de olika naturskyddsområdena som täcker 23% av landets yta.

Det finns många fördelar med att resa till Costa Rica, här är några av dem:

  • Varmt året om
  • Fantastiska naturupplevelser
  • Vackra stränder
  • Svenskar behöver inte ansöka om visum för mindre än 90 dagar

Att resa

Svenskar och medborgare i de flesta europeiska länderna får automatiskt 90 dagars visum. Eftersom det blivit populärt att resa till Costa Rica så har det börjat synas artiklar i tidningar med restips och recensioner. Även olika aktörer för paketresor finns. En bra arrangör av resor till Costa Rica som funnits länge är Swetours.se. Dom har arrangerat resor dit sedan 2005 och har bra paket att välja från.

Bra info

Bra information om Costa Rica hittar du på denna sida från Sveriges ambassad. På ambassadens sida hittar du information om säkerhetsläget, naturförhållanden / klimat, bra telefon nummer, kontaktinformation och adresser till hälso- och sjukvård, polis, ambulans och till ambassaden och konsulat.

Information om vaccinationer och andra reseråd finns att läsa på hos www.1177.se. Det är en webbsida som sköts av landstinget och innehåller bra tips om vad man behöver tänka på och vilka sprutor man eventuellt behöver ta.

Eftersom Costa Rica ligger strax ovanför ekvatorn så är det bra att tänka på solskydd under dagarna. För att vara säker så bör man inte sola mitt under dagen och att smörja sig med solskyddskräm flera gånger per dag. Kombinera detta med skyddande kläder så blir resan en behaglig upplevelse och inte förstörd av solbränna.