Sverigesemester

Det råder inga tvivel om att Sveriges natursköna landskap lockar turister från både när och fjärran. Man kan uppleva allt från långa vita sandstränder till höga fjäll och vackra skogsmarker.

Men vad finns det egentligen för roliga och intressanta aktiviteter att sysselsätta sig med under sommaren?

Svensk sommar

Här får du några riktigt bra tips på vad du kan göra för roligt på din semester i Sverige:

Camping

Många längtar efter att leva nära naturen under sin semester, och att leva nära naturen har aldrig varit lättare eller lyxigare. Enligt denna artikel i Aftonbladet finns det idag över 700 campingplatser att välja mellan i vårt avlånga land, och det bjuds på ett brett utbud av roliga aktiviteter för både barn och vuxna. Här har vi skrivit om några av våra favoritcampingplatser längst Norrlandskusten.

Liseberg

För barnfamiljer såväl som våghalsar är nöjesparken Liseberg i Göteborg det självklara valet att besöka under sin semester. Här kan man uppleva det mesta från en nervpirrande åktur med Helix, Skandinaviens längsta och snabbaste berg-och dalbana, till en häftig konsert med några av Sveriges bästa artister.

Fjällvandring

Om man tycker om att vistas ute i naturen och är nyfiken på en guidad fjällvandring kan man anmäla sig till någon av Svenska turistföreningens guidade vandringar. Varför inte välja en guidad tur till Sveriges högsta berg Kebnekaise eller följa med på en vandring genom en av Sveriges vackraste nationalparker Laponia. Man kan läsa mer om fjällvandring och guidade turer på Svenska turistföreningens hemsida.

Båtluffa i skärgården

Det är få upplevelser som kan mäta sig med känslan av att båtluffa genom Stockholms vackra skärgårdar med sina 30 000 öar. Om man aldrig har upplevt en dag i skärgården kan man enkelt boka en båtresa som passar ens egna önskningar hos Waxholmsbolaget. Här kan man välja mellan flera olika resmål med möjlighet att övernatta på något av de många värdshus och vandrarhem som finns tillgängliga i skärgården. För att läsa mer om båtturer i skärgården kan man surfa in på Waxholmsbolagets hemsida.