Camping

Älskar du att resa? Här hos oss på Bigbender får du mängder av intressanta tips för din semester. Kanske är det dags för en semesterresa i vårt eget sköna land?

Visst är det väl oftast det är utlandet som hägrar med varma vindar och sol och bad. Om man inte är så förtjust i att ligga på stränder hela semestern är det ändå ofta till utlandet man vill. De stora städerna i Europa är väldiga turistmagneter och många söker sig till Rom, Barcelona eller Paris. Vi vill slå ett slag för semester i Sverige. Fundera över en annorlunda semester och hyr en husvagn eller husbil eller köp ett tält och upplev Sverige genom att campa.

Höga Kusten

Vi har upptäckt att den norrländska kusten har mycket att erbjuda den som vill turista i Sverige. Om man startar sin semestertripp vid Sundsvall och tar sig upp över Norrlandskusten kommer man att få uppleva mycket vackert. Första anhalten vi föreslår är Sundsvall, Härnösand och Kramfors. Det är här den berömda Höga Kusten börjar och här förändras naturen radikalt. Nu möter man de mäktiga bergen stupa lodrätt ned mot havet och vackrast är kuststräckan kanske i Nordingrå och vid Skuleskogen.

Skuleskogens nationalpark hittar man nära Docksta och här finns mycket att uppleva. Om man är en duktig vandrare finns här milslånga vandringsleder. Vanligast är att man utgår från en liten by som heter Käl och väljer en kortare vandring på cirka 2-3 timmar varvid man passerar den mäktiga Slåttdalsskrevan. Om man är en van vandrare kan man istället välja en längre promenad på cirka 5 timmar varvid man kommer att passera både Slåttdalsskrevan och även Näskebodarna.

Vill man inte alls vandra kan man istället stanna till vid Skuleberget och kanske klättra upp till den grotta som återfinns mitt på berget där rövarna en gång höll till.

Örnsköldsvik

Örnsköldsvik är en mycket vacker stad efter Norrlandskusten och här finns en mycket fin liten småbåtshamn. Örnsköldsvik har ett äventyrsbad som länge tillhört några av de största i Norrland. Passa på att ta en tur ut till Ulvön när du passerar Örnsköldsvik. Denna ö är mycket vacker och en typisk norrländsk fiske-ö. Här ligger båthusen tätt vid vattnet och här får man uppleva en genuin miljö.

På vägen norrut vill vi tipsa om en mycket vacker camping som ligger väl placerad vid en liten sjö nära E4:an. Man måste alltså inte söka sig långt från den stora vägen utan kan lätt stanna till här för att inte tappa alltför mycket tid inför den fortsatta färden norrut. Den camping vi talar om är såklart Mosjöns idylliska pärla, ett perfekt ställe för återhämtning. Campingen är väldigt familjevänlig med bra badmöjligheter och har utsatta väderskydd med grillplatser, vilket gör matlagningsbiten till en fröjd.

För de små till mellan-små barnen finns på campingen en rolig hoppborg, där energin får flöda fritt, vilket möjligtvis kan resultera i en något tidigare nattning för de små. På området finns också tillgång till en välfungerande minigolfbana, där ni i familjen kan sporras att göra upp om stormästartiteln.

Mosjön är dessutom perfekt för den fiskeintresserade (den kanske mest ultimata avkopplingen) och har goda fångstmöjligheter med den implementerade ädelfisk som finns tillgänglig i sjön.

Allt som allt ett helhetspaket och en oas för familjer med många viljor, där de flesta behov går att uppfylla innan resan bär av mot nästa mål.