Panama

Är det dags för en välförtjänt semester? I så fall borde du prova på det sydamerikanska paradiset Panama.

Panama City båthamnPanama är ett långt och smalt land med stora berg och långa kuststräckor. Landet gränsar till Costa Rica och Colombia, med kuster mot Stilla havet och Karibiska havet. Panama har ca 3.2 miljoner invånare och klimatet i landet är karakteriserande av det tropiska vädret. Det är varmt året runt och snittemperaturen ligger kring 30°. Panama är Centralamerikas rikaste land men trots det är klyftorna påtagliga mellan fattiga och rika. Den ekonomiska aktiviteten finns runt Panamakanalen. Frihandelsområdet Colon, banker, försäkringsbolag och en växande turism är alla bidragande faktorer till landets starka ekonomiska tillväxt.

De vanligaste flygresorna går från Arlanda till Amerikanska flygplatser för mellanlandning och sedan vidare till Panama City som är landets huvudstad. Kostnaderna för boende är relativt låga och det finns prisvärda hotellrum för under 200 kronor natten. Mat och dryck är billigt och variationen är mycket god. Det går att dricka kranvatten i Panama City men om du ger dig ut till landsbygden så bör du vara försiktig, köp av flaskvatten är att rekommendera. Färdmedel som taxi och lokala bussar är dessutom väldigt billigt och tillgängliga överallt i landet.

Panama bjuder på en skön upplevelse av natur, kultur och nöjesliv. Den välbevarade naturen rikt på djurarter och traditionell indiankultur är häpnadsväckande. Båtfärderna som går genom hela Panamakanalen och slussarna är en upplevelse som du inte får missa. Nattlivet är inspirerat av musikinfluenser från salsa och reggae. Vill du uppleva ett annorlunda resemål i Sydamerika så är Panama det självklara valet.