Stugcamping

Trots att många av oss älskar känslan att sova i tält eller husvagn så är det inte för alla. Om man ändå vill uppleva camping livet så finns det som tur är på de flesta campingar stugor att hyra. 

röd stuga

Den största fördelen med att hyra en stuga är kanske utrymmet, man är oftast inte lika inklämd som i en husvagn eller allra mest, ett tält. I vissa billigare och mindre stugor kan man i vissa fall få offra viss bekvämlighet genom att inte ha något kök eller badrum men det återbetalar sig istället i priset.  Om man skall bo ett längre tag så kan det vara bäst att välja en stuga som har möjlighet till självhushåll, alltså som innehåller ett kök.

Tänk på att villkoren för hyran av stugorna kan variera från camping till camping. De allra flesta kräver att du själv tar med dig sängkläder och sköter all städning innan du flyttar ut. Ofta finns dock även alternativet att låna sängkläder och beställa städning på plats om man inte har tid eller möjlighet själv.

Att hyra en stuga kan ofta vara extra lockande för de som skulle vilja äga en egen stuga men inte riktigt kan få ihop den ekonomin. För att man ens skulle börja närma sig kostnaden av att köpa en egen stuga krävs det att man hyr en campingstuga minst en månad per år i flera årtionden. Då har man dessutom möjligheten att varje år välja var i Sverige man vill att stugan skall ligga.