Planera en skidresa

Tycker du om skidåkning och bor i södra eller mellersta Sverige kan du behöva åka en bit för att få åka skidor. Visst finns det snö ibland i Sydsverige men för riktig skidåkning krävs det en resa.

En skidresa handlar inte bara om skidåkning, det är semester, äventyr och ett tillfälle att få klä sig i snygga kläder. Beställ hem något nytt inför resan.

För familjer

Reser du med barn är kanske det bästa alternativet att hyra en stuga på en skidort. Är ni en hel familj som reser behöver ni mycket packning. Den bästa skidresan för en familj med små barn kan vara till en skidort som inte ligger alltför långt norrut. Till en sådan skidort går det bra att ta egen bil.

Bättre backar

Reser du utan barn kan du ta ut svängarna mer och resa till de orter som har de bästa backarna, eller det bästa nattlivet. Gillar du riktigt branta backar kanske dessa skidorter kan vara för dig.

Alperna

Riktigt bra backar, stora skidsystem med många liftar och massor av nedfarter hittar du i alperna. Härliga backar i kombination med god mat och gemyt hittar du i de italienska alperna.

Nya destinationer

För de mer äventyrliga finns det nya skidorter, kanske en skidresa till Nordkorea kan vara något för dig.